Patrik Tanner - På svenska Visa större

Patrik Tanner - På svenska (CD)

Patrik Tanner

DO-006

Varning: Få antal i lager

88 kr

Mer information

Efter några år i legendariska Sundsvallsbanden Massmedia och Picnic Boys i början av 80-talet satte Patrik Tanner punkt för svenska texter. Postpunken hade blivit en musikalisk återvändsgränd och Patrik hade börjat blicka tillbaka på musiken han missat. Soul, country och 60-talets popband. Allt var på engelska, och så fick det bli.

EMI i Solna var föga imponerade av hans demotejper och bad honom tänka om. Istället blev ett år som utbytesstudent i Minneapolis avgörande. På höstkanten 1985 flyttade han till USA för gott och grejen med att skriva på Svenska borde rent logiskt ha slutat där.

“Att göra en svenskspråkig platta var ingenting som jag hade längtat efter att få göra. Plattan kom hastigt och plötsligt. Jag var inte beredd, men låtarna kom i en strid ström och handlar om riktiga människor, riktiga händelser och alltid i Sverige. Allt jag sjunger om har hänt, men jag känner inget ansvar att tala sanning till 100 %.

På det stora hela känner jag mej lite grann som en rest av ett land som inte längre finns. Det Sverige jag läser om idag verkar ha ganska lite gemensamt med landet jag lämnade för trettio år sedan. Jag känner mej osäker på vad Sverige är överhuvudtaget idag.” I “På Svenska” får vi lära känna flickan i huset mittemot, en förtvivlad mamma och en plågoande från barndomen som heter Lars. “På Svenska” är Patriks nionde solo platta.

30 other products in the same category: