Trodde jag skulle ändra världen, förändrade bara mig själv (bok + CD) Visa större

Per Granberg - Trodde jag skulle ändra världen, förändrade bara mig själv (bok + CD)

Per Granberg

Bok + CD


Mer detaljer

Varning: Få antal i lager

235,85 kr

  • Ej signerat
  • Signerat

Mer information

”Per Granberg har gjort världen sannare och större” Detta är en bok med Per Granbergs låttexter och berättelser om hur det gick till när låtarna föddes. Detta är en bok om en människa, en bok om punk, en bok om ett liv. Detta är en bok om kemikaliefabriker, atombomber och Gestapomän; en bok om en son som föds, en vän som dör för tidigt, om en hjärnblödning som förändrar så mycket. Detta är boken om Charta 77. Detta är boken om Per Granberg. Han har skrivit boken själv. Boken är illustrerad med nostalgiska bilder och affischer.

I Erik Nivas förord kan vi läsa: "Per Granberg är inte James Joyce, och hans texter bygger inte på vindlande växlingar mellan jambisk pentameter och daktylisk hexameter. Men var sak har sin tid, och var konstnär springer ur sitt eget sammanhang. I den svenska punkscenen har Per Granberg alltid varit lite mer ambitiös, lite mer svårtolkad och lite mer utmanande än så gott som alla andra. Han skrev om allt ifrån globala världssamfund och internationella banksystem till långt mycket mer småskaliga strukturer och hierarkier. Han gjorde punktexter av östtyska barnsagor, slagordsrefränger av italienska skräckfilmer. Han skrev en punkmusikal om ett rockbands uppgång och fall, och en temaskiva om både hur lite och hur mycket som fick plats i normerna runt hans hemstad. Där fanns elden, hungern och övertygelsen – men där rymdes gråzonerna, tvivlen och grubblerierna också. Ofta var det texter som tog omvägar förbi de enkla, upptrampade vägarna. Istället var det texter som krävde något både av den som skrev dem och av de som lyssnade på dem. Världen blev aldrig mer enklare och mer okomplicerad för oss som lyssnade på Per Granberg, men den blev rörigare, brokigare och lite mer spännande. Jag tror att den blev sannare, jag vet att den blev större."

Detta är en bok för dig som minns och för dig som vill veta hur det var och hur det kom sig. En bok med många bottnar och dimensioner. En berättelse om en 35-årig punkepok. En berättelse om ett rikt, spännande och omväxlande liv. Per Granbergs liv omfattar också egen musikrestaurang, eget hotell, eget skivbolag, eget ölbryggeri. Han har fått Hultfredsfestivalens och P3:s Eldsjälsstipendium. Han har belönats med Köpings kommuns hedersutmärkelse Guldgalten och tillsammans med hustru Lotta Granberg utnämnts till Årets Västra Mälardalsbor av lokaltidningen Bärgslagsbladet i Köping. Boken om och av Per Granberg handlar också om dig och mig. När du lär känna Per Granberg lär du dig också mer om dig själv.

På CD-skivan framför Charta 77 akustiska versioner av:

1 Sweet M16
2 Ensam kvar
3 ...är en bomb
4 Cirklar
5 Cirkus i mitt huvud
6 Herrarna i sandlådan
7 Snälla förklara
8 Lilla Björn & Lilla Tiger
9 Vykort från Rio
10 Du sköna värld
11 Kungarna af stan I
12 Sång till dig
13 Sweet M-16 (on the moor)

30 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought: